Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Noedelsoep
Porties:
4
mensen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
gedroogde of bevroren udon
Japanse tarwenoedels
▢
zout
▢
480
ml
dashi
▢
40
ml
lichte Japanse sojasaus
▢
40
ml
mirin
zoete Japanse rijstwijn
▢
1
lente-ui
het bovenste gedeelte in dunne reepjes
Instructies
Kook de udon ± 10 minuten in ruim kokend water en laat ze uitlekken.
Breng de dashi met de sojasaus en de mirin aan de kook.
Verdeel de noedels over 4 soepkommen, schenk er de hete soep op en
garneer met lente-ui.
Kombu of gedroogde kelp is een lekkere groente en een basisingrediënt
voor dashi. Veeg de kombu eerst licht af en pocheer hem daarna zachtjes.
Laat niet koken, want anders krijgt de kombu een bittere smaak.
Bij de Japanse winkel of een goed gesorteerde toko is instant-dashi te koop.
Japanse sojasaus is niet te vergelijken met wat wij ketjap noemen. Ketjap
is dik en zoet. Japanse sojasaus of 'shoyu' is wel donker van kleur, maar
dunner en zout van smaak. Het is gemaakt van sojabonen, tarwe, water en
zout en gerijpt op houten vaten voor een volle, rijke smaak. Als u sojasaus
gebruikt, hoeft u dus geen zout meer te gebruiken. (Kikkoman, 150 ml).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Japan