Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipkroketten van Astrid Veltman v3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
gemalen kipfilet
▢
250
gram
gekookte en gepureerde aardappelen
▢
1
geperste teen knoflook
▢
2
fijngesneden eetlepels peterselie
▢
zout en peper naar smaak
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
1
losgeklopt ei
▢
250
gram
broodkruim
▢
olie om te frituren
Instructies
Vermeng de kip, aardappel, ui, knoflook, peterselie, zout, peper en sojasaus
in een mengbeker.
Voeg het ei toe en meng het geheel goed.
Maak van het mengsel kleine cilindervormige ballen.
Rol ze door het broodkruim en zet ze even koud weg.
Verhit de olie tot 180°C en frituur de kroketten met een paar tegelijk in 3-5
minuten goudbruin en krokant.
Laat ze op keukenpapier goed uitlekken en den ze op met sojasaus om in te
dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Japan