Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tandoori Aardappelsalade met Gebraden Kip
Porties:
4
Voorbereidingstijd
40
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slaschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
▢
600
g
vastkokende aardappels
▢
Zout
▢
1
ui
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1 ½
eetlepel
tandoorikruiden
▢
150
ml
Griekse yoghurt
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
200
g
gebraden kipfilet
dikke plakken
▢
½
rode paprika
▢
¼
zakje
verse munt
15 g
▢
¼
zakje
verse koriander
15 g
▢
1
komkommer
▢
2
bosuitjes
Instructies
Voorbereiden:
Schil, was en snijd de aardappels in 8 partjes.
Kook de aardappelpartjes in een pan met zout in ca.
10 minuten beetgaar.
Snipper de ui fijn en fruit deze glazig in hete olie in een steelpan.
Pers de knoflook boven de ui uit en bak deze kort mee.
Roer de tandoorikruiden erdoor en bak ze nog ca.
1 minuut zachtjes mee.
Doe het uimengsel over in een kom en roer de Griekse yoghurt en citroensap erdoor.
Spoel de aardappelpartjes af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Snijd de gebraden kipfilet in reepjes en vervolgens in helften.
Maak de paprika schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
Knip de munt en koriander fijn.
Schep de aardappels, kip, paprika en kruiden door de tandoorisaus.
Breng op smaak met zout.
Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
Was de komkommer en snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft in kleine blokjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosuitjes door de salade.
Doe de salade over in een slaschaal.
Leg de plakjes komkommer langs de rand van de salade.
Strooi de rest van de bosuitjes eroverheen.
Serveer met geroosterde shoarmabroodjes.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade