Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 5 minuten ontdooien.
Snijd de plakjes diagonaal doormidden en leg ze op een bakplaat.
Klop de eierdooier los en bestrijk de bladerdeegdriehoekjes dun met de losgeklopte eierdooier.
Strooi er 2 eetlepels suiker over.
Bak de driehoekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Breng de helft van de aardbeien met 100 ml water en de helft van de suiker aan de kook in een pan en laat het op hoog vuur ongeveer 1 minuut goed doorkoken.
Pureer de aardbeien tot een gladde saus in een keukenmachine of met een staafmixer.
Zeef de saus boven een kom.
Smelt de resterende suiker in een pan met dikke bodem op matig hoog vuur tot het lichtbruin kleurt, blijf roeren.
Voeg al roerend de aardbeiensaus en sinaasappellikeur toe.
Blijf roeren tot alle gestolde stukjes zijn opgelost.
Roer de groene peperkorrels erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.
BEREIDEN:
Halveer de rest van de aardbeien.
Verdeel de saus over het midden van vier borden.
Leg de aardbeien als een ring rond de saus.
Leg de onderste helften van de bladerdeegdriehoekjes in de saus.
Schep een bolletje roomijs op de onderste helften.
Leg de bovenste helften schuin op de roomijsbolletjes.
Garneer met toefjes slagroom en een blaadje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit heerlijke dessert direct na het bereiden voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.