Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met ui en krokant uitgebakken spek
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappels
geschild en in plakjes gesneden
▢
1
witte ui
fijngesneden
▢
1
rode ui
fijngesneden
▢
4
lente-uitjes
fijngesneden
▢
4
eetlepel(s)
mayonaise
▢
3
eetlepel(s)
slagroom
▢
1
eetlepel(s)
mosterd
▢
150
g
ontbijtspek
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Kook de aardappelplakjes ca 10 minuten in water met zout.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Meng de mayonaise met de room, mosterd en de 3 soorten ui.
Meng ook de aardappelplakjes erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat de smaken een half uurtje intrekken.
Bak intussentijd de plakjes ontbijtspek krokant in een droge koekenpan.
Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Haal de slade uit de koelkast en verdeel over de borden.
Laat ze even op kamertemperatuur komen en serveer de het krokante spek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
ook lekker als u de aardappels niet helemaal laat afkoelen en de salade lauwwarm serveert.
Wijnadvies:
Syrah rosé, Cercle de la Grappe, Pays d'Oc, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten