Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerbakschotel met rundvlees en groene groenten
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
bieflapjes
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
theelepel
sesamolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
gram
peultjes
▢
100
gram
broccoliroosjes
▢
100
gram
sperziebonen in stukjes
▢
2
lente-uitjes in ringen
▢
1
dl
runderbouillon
van tablet
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
1
eetlepel
sherry
▢
75
gram
ongezouten cashewnoten
▢
zout
peper
▢
150
gram
snelkookrijst
Instructies
Snijd de bieflapjes in 1 cm dunne reepjes.
Verhit beide soorten olie en roerbak het vlees hierin 2 minuten.
Pers de knoflook erboven uit en 1 bak die minuut mee.
Neem het vlees uit de pan.
Roerbak de peultjes en de sperziebonen 5 minuten in de achtergebleven olie.
Voeg de bouillon, de broccoli en het wit van de lente-ui toe en bak ze omscheppend 5 minuten mee.
Roer de maïzena met de sherry los.
Voeg dit aan de groenten toe en laat licht binden.
Voeg de cashewnoten toe en warm alles goed door.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het met het groen van de lente-ui.
Bereid intussen de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer die erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees
/
Vlees