Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Aardappelen met Gehakt, Prei en Worteltjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Prei
▢
2
worteltjes
▢
2
plakjes
ham
▢
250
g
rundergehakt
▢
150
g
maïskorrels
▢
50
g
verse roomkaas
▢
2
theelepels
dragonmosterd
▢
1
theelepel
Franse tuinkruiden
▢
2
draaien zout en peper
▢
8
superbintjes
gelijke grootte
Instructies
Maak de prei en worteltjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de ham fijn.
Meng het gehakt met de prei, wortel, ham, maïs, verse roomkaas, mosterd, Franse tuinkruiden, zout en peper.
Boen de aardappelen onder koud stromend water goed schoon.
Snijd overlangs een kapje van de aardappelen af en hol de aardappelen met een lepeltje tot op 2 cm van de wand uit.
Prik gaatjes aan de binnen- en buitenkant van de aardappelen.
Vul ze rijkelijk met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 225ºC.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde aardappelen in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gevulde aardappelen als hoofdgerecht met een frisse groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rundvlees