Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met appel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
Maaltje kruimig
geschild en in stukken
▢
zout
▢
1
zoete ui
gesnipperd
▢
30
g
boter
▢
2
appels
geschild en in dunne partjes
▢
2
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
2
zakken andijvie fijn à 200 g
Instructies
Kook de aardappelen in een ruime pan in water met zout gaar.
Bak de ui in de hete boter goudgeel en glazig.
Roer de appelpartjes en de
kerriepoeder erdoor en bak 3 minuten mee.
Neem de pan van het vuur.
Giet de aardappelen af maar vang het kooknat op.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en het appelmengsel door en verwarm al
omscheppend.
Voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Lekker met gebakken saucijsjes en jus voor stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Patchwork, Merlot-Grenache, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Stamppot
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch