Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf.
Kook ze in water met zout afhankelijk van de dikte in 15-20 minuten gaar.
Doe de bloem met peper en zout naar smaak in een diep bord.
Klop het ei los in een ander bord en strooi het paneermeel in een derde bord.
Vouw het dunne uiteinde van het vlees om en steek het vast met cocktailprikkers.
Wentel het vlees eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
Bak het in de hete boter rondom bruin en in ± 10 minuten net gaar.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schenk de saus over de asperges en serveer met het vlees.
Lekker met aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Cave d´Obernai, Pinot Blanc, wit
Info:
Hollandse witte asperges zijn, afhankelijk van de zonuren, vanaf eind april tot 24 juni, de feestdag van St. Jan, te koop. Van het kooknat van asperges kunt u heerlijke aspergesoep maken. Vries het kooknat in en gebruik het later, eventueel met toevoeging van groene asperges.