Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi pangang 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
Mix voor babi pangang
▢
4
eetlepel(s)
wokolie
▢
500
g
hamlappen
in reepjes
▢
1
komkommer
▢
1
potje
atjar tjampoer
à 350 g
▢
1
bosuitje
in dunne ringetjes
Instructies
Roer het zakje marinademix met de olie door elkaar en schep het vlees erdoor.
Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren.
Schil intussen de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
Snijd de helften in plakjes.
Verwarm een wok zonder olie en roerbak het vlees al omscheppend bruin en gaar.
Voeg 3 dl water en de sausmix uit het pakje toe en breng alles al roerend aan de kook.
Laat de saus nog even doorkoken.
Verdeel de atjar tjampoer over een schaal.
Schep het vlees met de saus erop en verdeel de komkommer en de bosui erover.
Lekker met witte rijst en roergebakken wortelplakjes met gember.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
E&J Gallo, White Zinfandel, rosé, USA
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Oosters