Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sushirijst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kopjes
Japanse rijst
kleine ronde korrel
▢
1
vel kombu
gedroogd zeewier
▢
2
eetlepels
rijstwijn
of droge witte wijn
▢
5
eetlepels
rijstazijn
of ciderazijn
▢
2
eetlepels
suiker
▢
2
theelepel
zout
▢
Verder:
▢
verse
rauwe of gerookte vis
zalm, tonijn, inktvis
▢
forel- of zalmeieren
▢
wasabi
groene mierikswortelpasta
▢
sojasaus
▢
nori
velletjes gedroogd zeewier
Instructies
Spoel de rijst 3-4 keer tot het spoelwater helder wordt, laat hem uitlekken
en 1 uur zwellen.
Snijd de kombu in stukken.
Meng de rijst met iets meer dan 3 kopjes water, de rijstwijn en de kombu
in een kookpan met dikke bodem.
Breng op een hoog vuur aan de kook.
Verwijder de kombu, zet het vuur lager en laat 15 minuten koken.
Zet de pan van het vuur en laat nog 10 minuten stomen met een theedoek
tussen pan en deksel.
Roer de suiker en het zout door de rijstazijn.
Schep de rijst in een grote kom en giet het azijnmengsel erover.
Meng snel en laat hem afkoelen. Zo blinkt de rijst mooi.
Dek af met een vochtige doek.
Laat iedere gast telkens een mondjesmaat rijst nemen.
Smeer er eerst een beetje wasabi op en leg er den een reepje rauwe vis of
zalmeitjes op.
Pak in met een reepje nori en dip het pakketje in de sojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Sushi
Land van herkomst
Japan