Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eirolletje met spek en champignons
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
500
g
champignons
grof gehakt
▢
4
scharreleieren
▢
peper
▢
zout
▢
8
plakjes
katenspek
Instructies
Verhit 1 eetlepel van de olie en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en chilipoeder.
Klop de eieren stuk voor stuk los met een scheutje water en peper en zout naar smaak.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 4 omeletten.
Verdeel het paddestoelenmengsel erover en rol de omeletten op.
Omwikkel ze elk met 2 plakjes katenspek en leg ze terug in de pan.
Laat ze kort bakken.
Lekker met een stamppotje van aardappelen en prei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Huiswijn wit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Varkensvlees