Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemengde salade met ham en ei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
g
achterham
in plakjes
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
4
scharreleieren
hardgekookt en gepeld
▢
1
citroen
uitgeperst
▢
1
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
peper
▢
zout
▢
1
zak
familiesla à 400 g
▢
½
komkommer
in plakjes
▢
300
g
cocktailtomaten
in partjes
▢
5
zongedroogde tomaatjes op olie
in reepjes
▢
2
eetlepel(s)
bieslook
fijngeknipt
Instructies
Bak de plakjes ham in ½ eetlepel van de olie knapperig en bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en breek de afgekoelde ham in stukjes.
Snijd de eieren in parten.
Klop een dressing van het bakvet, de rest van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de sla met de komkommer, de tomaatpartjes en de zongedroogde tomaatjes, de ham en de dressing door elkaar.
Leg de parten ei erop en bestrooi met het bieslook.
Lekker met foccacia tomaat-oregano (afbakbrood).
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Jean Balmont, Cabernet Franc, rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Salade
/
Varkensvlees