Kook de krielaardappeltjes gedurende 10 minuten in weinig water met een snufje zout.
Spoel de aardappeltjes af met koud water om verdere garing te voorkomen.
Rol de mortadella op en snijd deze in dunne reepjes.
Maak de courgette schoon en snijd er dunne reepjes van.
Bestrooi de courgettereepjes met zout en laat ze enige tijd uitlekken in een vergiet.
Snijd de tomaten in plakjes.
Klop een sausje van de balsamico (of rode wijnazijn), yoghurt, olijfolie, suiker en Italiaanse keukenkruiden.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
Meng in een grote schaal de gekookte aardappeltjes, mortadellareepjes, courgettereepjes, tomaten, olijven en het sausje.
Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke Italiaanse aardappelsalade met vers Italiaans brood. Een smakelijke en lichte maaltijd met de kenmerkende mediterrane smaken. Geniet ervan!