Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bombás paprikasaláta
(champignons-paprikasalade)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
groene paprika's
▢
2
rode paprika's
▢
1
bakje champignons
▢
1
dessertlepel
zonnebloemolie
▢
2-4
eetlepel(s)
citroensap of
kruidenazijn
▢
1
eetlepel(s)
gesneden bieslook
▢
1
eetlepel(s)
gesneden selderijgroen
▢
1
lente-uitjes
▢
zout
▢
peper
Instructies
De champignons in plakken snijden en even fruiten.
Als u er van houdt kunt u de champignons ook rauw gebruiken.
In dat geval met citroensap besprenkelen.
De paprika's ondoen van pitten en in ringen snijden.
Het bieslook en jonge uitje (met groen) fijn snijden.
Van olie, azijn, zout en epepr (en eventueel een theelepel mosterd0 een sausje maken.
De (afgekoelde) champignons, paprika's, uitje en bieslook in een schaal doen.
Saus erover gieten.
Alles goed dooreen scheppen en eventueel op smaak brengen met (kruiden)zout.
Een lepel selderjgroen bovenop strooien en op een koele plaats door en door koud laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Hongarije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch