Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolitaart 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
broccoli
▢
zout
▢
peper
▢
100
gram
gezouten pistachenootjes
▢
150
zachte geitenkaas
eventueel feta*
▢
4
eieren
▢
⅛
l
slagroom
▢
2
tl
tijm
▢
1
blik
croissantdeeg
Instructies
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes, en kook die in ruim kokend water
in ca. 5 minuten beetgaar.
Spoel de broccoliroosjes in een vergiet onder koud stromend water af
en laat ze uitlekken.
Pel de pistachenootjes. Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren los met de slagroom, tijm, zout en peper.
Roer de geitenkaas en de pistachenootjes erdoor.
Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 24-26 cm) in en bekleed de vorm
met het croissantdeeg.
Leg de broccoliroosjes in de vorm en schenk het eimengsel erover.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch