3eetlepel(s)gehakte verse basilicum + wat blaadjes voor garnering
Instructies
Snij het spek in dobbelsteentjes en snipper de ui en knoflook.
Halveer de champignons.
Bak het spek en de ui in 40 g boter en doe over op een bord.
Bak de champignons ca 5 minuten in de rest van de boter en olijfolie.
Doe ze over op het bord.
Bak de rijst en knoflook 1 minuut in de pan.
Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
Laat koken tot de wijn bijna geheel is opgenomen.
Voeg de helft van de bouillon toe, breng aan de kook en laat doorkoken.
Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe en laat doorkoken tot de bouillon is opgenomen.
Voeg spek, champignons en ui toe.
Verhit de risotto tot ze crèmig is.
Breng op smaaak en roer de gehakte basilicum en de kaas door.
Garneer met de basilicumblaadjes en de kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Pancetta is een lekker alternatief voor gerookt spek. Dit is doorregen, aan de lucht gedroogd buikspek uit Italië. U kunt echter ook gekookte ham toevoegen.