De paprika's halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en de paprikahelften wassen.
De paprika's met de bolle kant boven in de geperforeerde schaal leggen en in de stoomoven ca. 10 minuten stomen. De paprika's in een plastic zakje tot handwarm laten afkoelen.
De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
De olie verhitten en de ui met de knoflook glazig fruiten.
Het kerriepoeder en de geelwortel erdoor roeren en alles kort bakken.
De gevogeltefond toevoegen en aan de kook brengen.
De paprika's ontvellen en in stukken snijden.
De stukken paprika aan de soep toevoegen en alles met de staafmixer tot een gladde soep pureren.
De slagroom erdoor roeren en de soep eventueel op smaak brengen met zout en peper.
De soep in borden schenken en garneren met koriander en bieslook.
Serveren met naan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Server er naan bij. Naan is een typisch Indiaas plat kruidenbrood.
Bij ons te koop in 2 varianten in de supermarkt.
Voor het serveren kort in de stoomoven met 80% stoom afbakken.
Zie verder de gebruiksaanwijzing.