Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
komkommers
▢
350
g
gehakt
gemengd
▢
1
ei
▢
2½
eetlepel(s)
paneermeel
▢
1
ui
fijngesneden
▢
10
champignons
fijngesneden
▢
100
g
gekookte ham
fijngesneden
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
gehakte
▢
6
eetlepel(s)
geraspte kaas
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
1
zak
duchesse aardappeltjes
diepvries
▢
20
g
boter
▢
1
eetlepel(s)
olie
Instructies
Schil de komkommer en snij overlangs door de helft.
Verwider met een lepeltje de zaadlijsten en bestrooi beide helften met wat zout.
Snij deze nog 2 maal door helft zodat u 8 gelijke helften krijgt.
Laat ze afgedekt met plastic folie 15 minuten staan.
Giet het vrijgekomen vocht eraf en leg de uitgeholde komkommerhelften op een bakplaat bedekt met vetvrij papier.
Meng het gehakt in een ruime kom met ei, ui, champignons, gekookte ham, peterselie en kaas.
Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vorm nu 8 gelijke ballen van het gehaktmengsel en vul hiermee de komkommerschuitjes.
Bestrooi deze met de overige paneermeel en verdeel hierover de boter.
Zet de komkommerschuitjes in een ovenschaal en plaats deze ca 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.
Bak intussen de aardappelrozetjes, in 2 of 3 keer in hete olie goudbruin en gaar.
Laat ze uitlekken en hou ze warm tot gebruik in de oven.
Haal de gevulde komkommer uit de oven en plaats deze op voorverwarmde borden.
Serveer met de aardappelrozetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: u kunt dit recept ook van de voren bereiden en opwarmen in de magnetron.
Wijnadvies: Cabernet Sauvignon, Chili
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Vlees