Snijd de rode paprika in blokjes en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het rundergehakt rul.
Voeg de gesnipperde ui en paprikablokjes toe en bak ze 3 minuten mee.
Laat de maïskorrels uitlekken.
Voeg de gezeefde tomaten, maïs en gedroogde Italiaanse kruiden toe aan het gehaktmengsel en verwarm zachtjes.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
Verdeel de helft van het gehakt-groentenmengsel erover.
Leg de resterende aardappelschijfjes erbovenop en bedek met de overgebleven gehakt-groentemix.
Bestrooi met geraspte kaas.
Bak de aardappellasagne ongeveer 30 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij dit gerecht. De rijke smaak van het rundergehakt en de aardappels wordt mooi aangevuld door de fruitige tonen van de wijn.