Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse wokschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
sherry
▢
1
theelepel
bruine suiker
▢
1
theelepel
maïzena
▢
500
gram
biefstuk
▢
1-11/2
eetlepel
versgeraspte gemberwortel
of 1 theelepel gemberpoeder
▢
500
gram
Chinese kool
▢
1/2-1
rode peper in dunne ringen
▢
zout
Instructies
Roer de sojasaus, 1 eetlepel olie, de Cherry, de suiker en de maïzena door elkaar.
Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en schep die door de marinade.
Snijd van de Chinese kool het blad van de stengels, snijd het blad in reepjes en de stengels in stukjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de gember 2 minuten.
Voeg de biefstuk met de marinade toe en roerbak nog 3 minuten.
Schuif het biefstukmengsel aan de kant.
Verhit in het midden van de wok 1 eetlepel olie en roerbak hierin de stukjes koolstengel en de rode peper 1 minuut.
Schep de biefstuk erdoor, voeg de reepjes koolblad toe en roerbak nog 1 minuut.
Breng op smaak brengen met zout.
Lekker met mihoen en gebakken uiringen met kerrie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees
Land van herkomst
Oosters