Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuppa Di Melone
Koude meloensoep
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
watermeloen
▢
1,5
liter
kippenbouillon
van 4 1/2 tablet
▢
1,5
deciliter
slagroom
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
tabasco
Instructies
Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af en schep met een meloenboortje ± 50 balletjes uit het vruchtvlees.
Verwijder er de rest van het vruchtvlees uit tot op ± 3 cm van de schil en haal de pitjes eruit.
Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon en voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe.
Laat de soep in de koelkast ± 3 uur afkoelen.
Schep voor het serveren de soep in de meloen en strooi er de meloenbolletjes in.
Deze soep is ook heel lekker met Galia meloen.
De soep wordt heel bijzonder als u er voor het serveren wat gamba's door roert
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië