160gram ongekooktvolkoren spaghetti (gekookt volgens aanwijzingen verpakking )
1uiheel klein gesnipperd
1eetlepeltomatenpuree
1dessertlepel trassipasta
1eetlepelsketjap manis
2eetlepelssojasaus
1eetlepelsambal oelek
1theelepeldjintenkomijnpoeder
1dessertlepel Greensweet Stevia Brownbruine suiker voor 0 punten
1theelepelketoembarkorianderpoeder
1theelepelgemberpuree
1theelepelknoflookpoeder
2maggiblokjesverkruimeld, 1 om de spaghetti in te koken en 1 om mee te bakken
2theelepelbecel light
1eetlepelpeterseliegedroogde
Instructies
Kook de de spaghetti voor in 1 maggiblokje, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Doe 1 eetlepel van de sojasaus, de djinten (komijnpoeder), de ketoembar (korianderpoeder), de knoflookpoeder en 1 verkruimeld maggiblokje erbij en meng door elkaar.
Fruit de ui met de trassi even aan in de becel light. Voeg de tomatenpuree, de gemberpuree en de sambal oelek toe en roerbak mee.
Voeg de Greensweet Stevia Brown, de rest van de sojasaus en de ketjap toe en roer goed door elkaar, dat is je boemboe voor de bami.
Voeg de voorgekookte spaghetti met de kruiden erin toe en meng alles goed door elkaar. Doe de gedroogde peterselie erbij en roer dit ook door elkaar, Roerbak nog een minuut of 5.
Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is alleen bami als basis dus als bijgerecht en niet als hoofdgerecht.!Ik heb de spaghetti gewogen na het koken, van 160 gram ongekookte spaghetti krijg je 400 gram gekookte spaghetti. Dat betekent dat je dus 100 gram gekookte spaghetti per persoon hebt.