Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken paksoi met varkensvleesreepjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
groen pepertje
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
rode paprika
▢
1
struik paksoi
▢
3
bosuitjes
▢
2
eetlepels
arachideolie
▢
400
gram
varkensvleesreepjes
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1
eetlepel
medium dry sherry
▢
1
dl
kippenbouillon
van tablet
▢
peper
zout
▢
2
eetlepels
geroosterd sesamzaad
Zonnatura
Instructies
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen van 1 cm.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak het pepertje met de ui en de knoflook al omscheppend 3 minuten.
Voeg de paprika toe en bak alles al omscheppend 5 minuten mee.
Schep het vlees met het gemberpoeder en peper naar smaak erdoor en bak het al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de paksoi toe en bak alles al omscheppend op hoog vuur 2 minuten.
Voeg de sojasaus, de Cherry, de bouillon en naar smaak peper en zout toe en warm alles goed door.
Garneer met de sesamzaadjes.
Lekker met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees