Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensreepjes met paddestoelen uit de wok
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
hamlappen
in smalle reepjes
▢
zout
peper
▢
8
blaadjes
salie
versgesneden / of gedroogde salie
▢
100
gram
Gorgonzola
▢
⅛
liter
crème fraîche
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
60
gram
kruidenboter
▢
2
bosuitjes
gesneden
▢
80
gram
Parmaham
in reepjes
▢
100
gram
champignons
in reepjes
▢
100
gram
oesterzwammen
in reepjes
▢
100
gram
shii-take
in reepjes
Instructies
Kruid de varkensreepjes met zout, peper en salie.
Roer in een pannetje de Gorgonzola, de crème fraîche en de tomatenpuree op laag vuur tot een gladde crème.
Verhit de kruidenboter in een wok en roerbak de reepjes vlees en de bosuitjes hierin tot het vlees bruin is.
Voeg de ham en de paddestoelen toe en roerbak ze ± 2 minuten mee.
Zet het vuur laag en schep er de Gorgonzolacrème door.
Laat het gerecht even doorkoken en voeg dan zo nodig nog wat zout en pepertoe.
Geef er groene lintmacaroni en een frisse salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees