Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil (de rest van de sinaasappel wordt niet gebruikt).
Meng de broodmix met 2 eetlepels suiker en 180 ml water in een kom en kneed het deeg goed door.
Voeg aan het einde van het kneden de rozijnen en de sinaasappelrasp toe aan het deeg en kneed deze er goed doorheen.
Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er langwerpige broodjes van.
Leg ze op de bakplaat.
Laat de broodjes onder een vochtige theedoek op een warme plek rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn.
Bak de broodjes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de broodjes afkoelen.
Klop de slagroom met de resterende suiker stijf en meng de kwark erdoor.
Snijd de bovenkant van de afgekoelde broodjes open en vul ze met het kwarkmengsel.
Bestrooi de gevulde broodjes eventueel met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een licht mousserende witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van de kwarkbroodjes en vormt een feestelijke afsluiting van de maaltijd.