Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chutney van tomaten en aubergines
Lekker bij vlees en gevogelte
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
vleestomaten
▢
1
aubergine
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
1
rode Spaanse peper
▢
zout
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
deciliter
yoghurt
Instructies
Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water.
Ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verdeel de gewassen aubergine in kleine blokjes.
Verhit de olie en roerbak hierin de aubergineblokjes circa 3 minuten.
Roer de tomaten erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Voeg ze met een beetje zout bij de aubergine en de tomaten.
Meng de mosterd en het geperste teentje knoflook door de yoghurt en schep het tomaten-auberginemengsel erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak meer chutney; in een schone pot is het minimaal 1 week houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch