Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevuld stokbrood met groente-gehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
groene paprika
▢
1
rode paprika
▢
½
komkommer
▢
1
stokbrood
pitabroodjes of ciabattabrood
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
250
g
gehakt half-om-half
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
peper
▢
zout
▢
1½
dl
yoghurt of 125 ml zure room
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
of bieslook
Instructies
Pel de ui en snipper deze.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes.
Snijd het brood open en verwarm het eventueel even in de oven.
Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok.
Bak hierin het gehakt rul.
Schep regelmatig om.
Voeg de ui en de paprika's toe en roerbak 5 minuten.
Schep de komkommerblokjes, kerriepoeder en peper en zout erdoor.
Meng vlak voor het serveren de yoghurt of zure room erdoor.
Schep het gehaktmengsel op het brood en strooi er peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de paprika's door 200 g panklare prei. •
Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en schuif het even onder een warme grill.
Wijnadvies:
Kies een kleine Bordeaux, een Roussillon, een Chianti of Rioja. Of rode wijnen uit Californië en Zuid-Afrika (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Rundvlees
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland