Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipsalade met gorgonzola-dressing en pistachenoten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
kipfilet
▢
1
kippenbouillontablet
▢
1
eetlepel(s)
rode pesto
▢
150
g
tuinbonen
diepvries
▢
1
gele paprika
▢
200
g
gerookte kipfilet
▢
3
gedroogde tomaten op olie
▢
1
krop
rode sla
radicchio
▢
12
zwarte olijven zonder pit
▢
50
g
gepelde pistachenoten
voor de dressing
▢
5
eetlepel(s)
slagroom
▢
100
g
gorgonzola
▢
versgemalen peper
▢
zout
Instructies
Kook de kipfilet in 3 dl water waaraan het kippenbouillontablet en 1 eetlepel pesto zijn toegevoegd
15 minuten.
Schep de kip uit de bouillon en laat het vlees afkoelen.
Snijd het daarna in reepjes.
Kook de tuinbonen beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in ragfijne reepjes.
Verdeel de gekookte kipfilet en de gedroogde tomaten ook in smalle reepjes.
Meng voor de dressing de slagroom door de gorgonzola en voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel 4 slablaadjes over coupes of schaaltjes.
Schik hierin een mengsel van gekookte kipreepjes, tuinbonen, paprikareepjes, gerookte kip en gedroogde tomaat.
Giet de dressing erover en garneer met zwarte olijven en (geroosterde) pistachenoten.
Serveer er stokbrood of geroosterd brood bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Lichte, citroenachtige Chardonnays uit het zuiden van Frankrijk of uit noord Italië.
Probeer ook eens een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kaas
/
Kip
/
Salade