Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsragout met mango
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
magere lamslappen
▢
1
middelgrote ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
bosje
verse koriander
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
rode Thaise currypasta
of cayennepeper
▢
1
blikje
kokosmelk
circa 400g
▢
125
ml
kippenbouillon
van bouillonpoeder of van een tablet
▢
1
rijpe mango
▢
sap van 1 limoentje
of een halve citroen
▢
1
eetlepel(s)
honing
of gembersiroop
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
1
eetlepel(s)
sesamolie
Instructies
Snijd het lamsvlees schuin op de draad in reepjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Hak het blad van de koriander.
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan.
Laat de currypasta al roerend kort bakken en voeg de ui, de knoflook en de helft van de koriander toe.
Voeg het lamsvlees toe, laat omscheppend kort bakken en blus af met de kokosmelk en de bouillon.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat af en toe omscheppend circa 20 minuten stoven.
Snijd intussen de geschilde mango in blokjes en laat ze een paar minuten in de saus doorwarmen.
Breng op smaak met het limoensap, de honing of de gembersiroop en wat zout en peper.
Bestrooi kort voor het serveren met de resterende koriander en bedruppel met de sesamolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux.
Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (circa 16°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Oosters