Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken spinazie met kalfsoesters
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
spinazie
▢
1
ui
▢
50
g
boter
▢
2
tenen
knoflook
▢
½
l
gezeefde tomaten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
4
kalfsoesters
▢
zout
▢
peper
▢
2
theelepel
Italiaanse keukenkruiden
Instructies
Was en droog de spinazie.
Pel en snipper de ui.
Smelt 25 g boter in een steelpan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig.
Voeg de knoflook uit de knijper en de gezeefde tomaten toe.
Laat alles ongeveer 3 minuten op een laag vuur pruttelen.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalfsoesters in ongeveer 15 minuten lichtbruin en net gaar.
Het vlees moet van binnen roze van kleur zijn.
Draai de oesters halverwege de baktijd om.
Bestrooi ze met zout en peper.
Giet terwijl de oesters bakken de olijfolie in de wok.
Doe alle spinazie en de Italiaanse kruiden in de wok en roerbak de groente beetgaar.
Maak van de spinazie met behulp van een soep-opscheplepel als volgt halve bollen.
Schep de spinazie in de lepel en druk goed aan.
Verdeel de spinaziebollen over de borden.
Schep de tomatensaus eromheen.
Leg de oesters naast de spinazie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wist u dat de wok een ideale pan is om op een snelle manier spinazie gaar te maken?
Variatietip:
Neem in plaats van kalfsoesters kalfsschnitzels of kalfskoteletten.
Wijnadvies:
Gaat prima samen met nogal wat Chardonnays, zoals die uit Zuid-Afrika, Californië en Australië, maar ook uit het moederland Frankrijk (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Roerbakken / Wokken