Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Met wodka geflambeerde spaghetti bolognese en gepaneerde varkenslende
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
plakjes
gerookt spek
▢
3
takjes
rozemarijn
fijngehakt
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
3
takjes
oregano
fijngehakt of marjolein
▢
1
handvol
verse basilicum
▢
3
teentjes
knoflook
gesnipperde
▢
400
g
rundergehakt
▢
1
deciliter
wodka
▢
1
glas
rode wijn
▢
1
blik
gepelde tomaten
van 400 g
▢
1
klein potje
tomaten
grof gehakte gekonfijte
▢
455
g
spaghetti
gekookt in gezouten water
▢
2
handenvol
Parmezaanse kaas
schilfers
▢
600
g
varkenslende
in vier plakjes gesneden
▢
2
eiwitten
▢
100
g
bloem
▢
100
g
paneermeel
Instructies
Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.
Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.
Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.
Flambeer het geheel met wodka en blus met de rode wijn.
Laat de wijn inkoken.
Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.
Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.
Bak 2 minuten op beide kanten in een hete braadpan met olie.
Voeg de voorgekookte pasta bij de saus en warm goed door.
Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.
Strooi er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de varkenslende ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Varkensvlees
/
Vlees