olie verhitten en knoflook, gemberwortel en lente-ui hierin ± 4 min, zachtjes bakken.
Bouillon, shiitake, hoisinsaus, sambal oelek, sojasaus en vijfkruidenpoeder toevoegen en saus op zacht vuur laten indampen tot er ± 2 dl over is.
Saus zeven en met zout op smaak brengen.
Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiden (± 25 min, voor serveren):
Vette kant van eendenborsten kruislings insnijden.
Eend met zout, peper en vijfkruidenpoeder inwrijven en met vette kant naar beneden in koekenpan met ± 8 min, bakken tot vet knapperig is.
Eend omkeren en op vleeskant nog 3-4 min. bakken.
Eend ± 5 min, op warme plaats laten rusten.
Saus op zacht vuur verwarmen.
Boter verhitten en lente-ui en witlof hierin 2-3 min. bakken onder regelmatig omscheppen.
Suiker toevoegen en groenten onder roeren blijven verwarmen tot ze licht gecaramelliseerd, maar niet bruin zijn. Eend in plakken gesneden serveren met saus en lente-ui en witlof.