Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde sinaasappels met karamel-muntboter
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
sinaasappels
▢
90
gram
suiker
▢
60
ml
room
kan met low fat room
▢
45
gram
boter
in stukjes
▢
2
theelepels
sinaasappelschil
geraspte
▢
2
eetlepels
munt
fijn gehakte verse
▢
Garnering:
▢
room
of mascarpone
▢
nootmuskaat
Instructies
Sinaasappels schillen en het vlies er rondom afsnijden net diep genoeg om het wit te verwijderen.
Snijd de sinaasappels vervolgens in dunne plakjes.
Verwarm de suiker en 3 eetlepels waterop laag vuur zonder het water te laten koken, tot de suiker is opgelost. Niet roeren eventueel schudden.
Als de suiker is opgelost vuur hoog en koken tot het karamel (bruin) is.
Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de room toe.
PAS OP KAN SPATTEN en is ZEER HEET.
Het mengsel wordt klonterig, zet terug op het vuur en roer tot de karamel is opgelost.
Voeg al roerend de klontjes boter, sinaasappel rasp en de munt toe. In een kommetje doen en afgedekt in de koelkast bewaren (2 dagen houdbaar)
Serveren:
Verwarm de grill voor.
Leg de schijfjes sinaasappel iets overlappend in een ondiepe gratin of taartvorm en besmeer de schijfjes met de karamel/munt boter.
Grill tot de boter is gesmolten en de sinaasappels heet zijn.
Geef er room of losgeklopte ( eventueel met wat Cointreau) mascarpone bij en een snuifje nootmuskaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit