Verkruimel de gist, los deze op in ± 1 1/2 dl handwarm water en laat het gistmengsel 3 minuten rusten.
Meng de bloem en zout, en stort dit op het werkvlak.
Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk daar het gistmengsel en 1 eetlepel olie in.
Meng de bloem met kleine beetjes met het gistmengsel tot een korrelig deeg ontstaat, en kneed het daarna in ± 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek de kom af met een schone doek en laat het deeg op een warme plaats ± 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Duw het deeg met de handen uit tot de grootte van de bakplaat, leg het op de bakplaat en prik het regelmatig in met een vork.
Bestrijk het deeg met 1-2 eetlepels olijfolie en strooi er zout en rozemarijn over.
Bak het brood in het midden van de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit krokante Italiaanse schiacciata-brood als een heerlijke snack of bijgerecht!