Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peperoni con acciughe
Paprika met ansjovis
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
paprika's
▢
8
Ansjovis filets
uitgelekt
▢
zout
▢
1
theelepel
oregano
▢
2
eetlepel(s)
kappertjes
▢
2
teentjes
knoflook
geperste
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zwarte peper
Instructies
Leg de paprika's op een bakplaat, zet die onder een hete grill, draai ze na een paar minuten om en haal ze eruit als het vel zwart is geblakerds.
Verwijder het velletje, halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in repen.
Leg een laag paprika in een schaal, leg er een paar ansjovisjes op en bestrooi met zout, peper, oregano, knoflook en kappertjes.
Leg hier weer een laag paprika op en herhaal de procedure tot alle paprika en ansjovis zijn gebruikt.
Besprenkel het geheel met de olijfolie en laat het 4-5 uur intrekken.
Serveer op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Italië