Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza-plaatkoek met mozzarella
Porties:
40
hapjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
diepvries bladerdeeg
10 plakjes
▢
2
uien
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepsl Italiaanse keukenkruiden
▢
10
plakes bacon
▢
4
mozzarellakaasjes
▢
boter
▢
1
blikje
Unox Saus tomaat pikant
▢
200
gram
geraspte jong belegen kaas
Instructies
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Snijd intussen de uien in smalle ringen en bak die in de hete olie goudbruin.
Strooi er de Italiaanse keukenkruiden over.
Snijd de bacon in reepjes en bak die in een droge koekenpan zachtjes uit.
Snijd de mozzarella in plakken van 1/2 cm en sijd de plakken vervolgens doormidden.
Verwamr de oven voor op 200°C.
Vet een grote bakplaat met boter in en bedek de plaat met de plakjes bladerdeeg.
Plak de randen van het bladerdeeg met een beetje koud water op elkaar en druk ze stevig aan.
Prik met een vork overal gaatjes in het deeg.
Vouw de buitenrand van het deeg 1 cm naar binnen en verdeel de saus.
gelijkmatig over het deeg.
Verdeel de ui, de bacon en de mozzarella erover en bestrooi het geheel met graspte kaas.
Bak de pizza-plaatkoek in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar.
Snijd de koek in 40 stukes en serveer die warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië