Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza met tomaten, mozzarella en kaas
(Pizza marguerita)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bloem
▢
30
gram
gist
verse
▢
1
theelepel
zout
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
500
gram
tomaten
▢
1
theelepel
oregano
▢
150
gram
mozzarella
▢
2
eetlepels
Parmezaanse kaas
Instructies
Los de gist in 1 dl lauw water op.
Maak op een werkvlak van de bloem een bergje, maak een kuiltje in het midden en doe hier de gistoplossing in.
Kneed tot een deeg, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed het deeg 10 minuten.
Vorm het deeg tot een bal, bestuif die licht met bloem en laat het deeg afgedekt op een warme plaats 11/2 uur rijzen.
Vulling:
Verhit 2 eetlepels olijfolie en doe de gehalveerde tomaten hierbij.
Breng op smaak met een snufje zout en kook de tomaten 5 minuten in een gesloten pan.
Neem het deksel van de pan en laat nog 10 minuten koken.
Draai de tomaten door een groentemolen.
Snijd de mozzarella in stukjes, besprenkel die met 3 eetlepels olijfolie en laat dit 30 minuten intrekken.
Sla de lucht uit het gerezen deeg en kneed er de rest van het zout door.
Rol het deeg met een roller uit tot een ronde lap van 5-7 mm dik. Laat de rand iets dikker.
Leg de lap op een bakplaat, smeer daar de tomatensaus over, leg de mozzarella erop en bestrooi met de oregano en de geraspte kaas.
Bak de pizza 10-15 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië