Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse salade van C1000
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
g
sperziebonen
schoongemaakt en gehalveerd
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
1½
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
1
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
versgemalen peper
▢
2
rode uien
in dunne ringen
▢
1
schaal
cocktailtomaten à 400 g
in vieren
▢
75
g
zwarte olijven zonder pit
▢
1
zakje
jonge bladsla à 80 g
Instructies
Kook de boontjes 7 minuten in gezouten water.
Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de uitgelekte boontjes met de ui, de tomaten, de olijven en de dressing door elkaar.
Verdeel de sla erover.
Schep de sla vlak voor het serveren erdoor.
Lekker met foccaciabrood en puntjes gorgonzola of roquefort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Merlot del Veneto
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Italië