Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne alla Naviglia
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
lasagne
▢
100
gram
gesneden Italiaanse salami
▢
2
wortels
▢
1
ui
▢
2
stengels bleekselderij
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
850
gram
gepelde en gehakte tomaten
▢
1
klein
kannetje droge witte wijn
▢
800
gram
courgettes
▢
zonnebloemolie
▢
een snufje oregano
▢
300
gram
dun gesneden mozzarella
▢
70
gram
geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Haal het vel van de salami en snijd hem in kleine reepjes.
Hak de wortel, ui en selderij fijn en bak ze zacht in de olie.
Voeg, als de groenten goudachtig beginnen te worden, de helft van de salami,
de tomaten en de wijn toe en laat dit 45 minuten sudderen; roer af en toe.
Proef na 20 minuten en kruid zo nodig bij.
Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de courgettes en snijd ze in de lengte in reepjes van 1/2 cm dik. Halveer te lange reepjes.
Bak ze in zonnebloemolie tot ze goudbruin en zacht zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken en kruid met zout en oregano.
Wrijf een ovale ovenschotel in met boter.
Leg een laag lasagne op de bodem, dan een dunne laag saus, wat courgettes en mozzarella, wat salami en wat Parmezaanse kaas - vervolgens weer lasagne.
Ga zo verder en eindig met een laag lasagne met mozzarella en parmezaanse kaas.
Zet het gerecht 20-30 minuten in een hete oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië