Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinaziecannelloni met gyros
Gyros is een pittig gekruid, gemarineerd vleesmengsel, bestaande uit in reepjes gesneden lams-, varkens- en kalkoenvlees.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
16
cannelloni
▢
peper
zout, foelie
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
500
gram
gehakte diepvriesspinazie
▢
boter
▢
bloem
▢
1
eidooier
▢
een scheutje room
▢
een handvol peterselie
▢
500
gram
gyros
▢
4
partjes citroen
Instructies
Kook de cannelloni 10 minuten in 11/2 liter water met 1/2 koffielepel zout en 2 eetlepels olijfolie.
Dompel ze daarna voorzichtig in een koudwaterbad en laat ze uitlekken op een doek.
Ontdooi de spinazie in een pannetje zonder deksel.
Smelt een eetlepel boter en maak er met dezelfde hoeveelheid bloem een deegje van.
Roer deze roux als binding door de spinazie en kruid met een mespunt foelie,
peper en zout.
Klop de eidooier glad met een scheutje room en werk er de hete spinazie mee af.
Laat daarna even afkoelen.
Spoel, pluk en hak intussen de peterselie.
Gebruik de spuitzak om de cannelloni met spinazie te vullen.
Wrijf de borden licht in met olijfolie, schik er enkele pastarolletjes op en zet de borden ± 10 minuten in de oven, op de hoogste stand.
Bak intussen de gyros in boter knapperig (bijkruiden is niet nodig.
Leg wat vlees op de pastarolletjes, strooi er wat peterselie over en dien op met de partjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië