Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenskarbonades met marsala
(Cottolette di maiale con marsala)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
schouderkarbonades
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
30
gram
boter
▢
75
gram
bloem
▢
1
geperst teentje knoflook
▢
1
eetlepels
tomatenpuree
▢
1
dl
marsala
▢
1
dl
rode wijn
▢
zout
zwarte peper
▢
2
eetlepels
peterselie
Instructies
Verhit de boter en de olie in een koekenpan.
Haal de karbonades door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Doe de knoflook en de tomatenpuree in de koekenpan en laat dit even bakken.
Blus af met de wijn en de marsala en breng op smaak met peper en zout.
Doe de karbonades er weer bij en stoof ze in de gesloten pan tot het vlees gaar is (1 uur).
Voeg de peterselie toe.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg 1/2 dl water aan de saus toe en laat de saus op hoog vuur inkoken.
Giet de saus over het vlees en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Italië