Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip cacciatore
(jagerskip)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
in 8 stukken gesneden kip
▢
2
middelgrote uien in ringen
▢
1
teen
knoflook
▢
100
gram
champignons in schijfjes
▢
½
groene paprika in reepjes
▢
3
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
400
gram
gepelde tomaten
▢
½
theelepel
gedroogde rozemarijn
▢
½
theelepel
gedroogde oregano
▢
peper
zout
Instructies
Verhit de olie in een grote pan en bak de met zout en peper bestrooide stukken kip met het vel naar beneden ± 5 minuten tot het vel lichtbruin kleurt.
Doe hetzelfde met de andere kant van de kip.
Neem de kip uit de pan en leg ze apart.
Doe de uiringen in de pan en bak ze in 5 minuten goudgeel.
Voeg dan de knoflook uit de pers, de champignons, de paprika en de tomatenpuree toe en bak nog 1-2 minuten.
Voeg dan de wijn toe en breng alles al roerend aan de kook.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een pollepel tegen de wand van de pan fijn.
Strooi de oregano en de rozemarijn erbij en doe de kip weer in de pan.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten sudderen.
Serveer direct met wat stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Land van herkomst
Italië