Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met gemberkip en asperges
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
maïskipfilet in reepjes
▢
zout
versgemalen peper
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
500
gram
groene asperges in stukjes van ± 5 cm
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
pak
wilde en witte rijst
Lassie, 250 gr
▢
2
lente-uitjes in stukjes van 6 cm
▢
4
dl
gevogeltefond
pot
▢
50
gram
Parmezaanse kaas aan één stuk
Instructies
Bestrooi de kipfilet met zout, peper en gember.
Kook de asperges ± 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze daarna onder koud water af.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipreepjes omscheppend rondom bruin.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de rijst en de lente-ui toe en bak die omscheppend ± 2 minuten mee.
Temper het vuur.
Schenk er 2 dl fond bij en blijf roeren tot alle vloeistof is opgenomen.
Voeg de asperges toe.
Voeg de rest van de fond in ± 10 minuten beetje bij beetje toe en laat die al roerend door de rijst opnemen.
Schaaf de Parmezaanse kaas in vlokken en roer de helft van de kaas door de risotto.
Garneer de risotto met de rest van de kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Rijst
Land van herkomst
Italië