Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken venkel
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
venkelknollen
▢
25
gram
boter
▢
2
eetlepel(s)
slaolie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
½
theelepel
suiker
▢
½
dl
slagroom
op kamertemperatuur
▢
Allesbinder
▢
1
mespunt
mosterd
▢
zout
versgemalen peper
Instructies
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in smalle reepjes.
Bewaar het groen voor de garnering.
Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan en bak de venkel hierin al omscheppend 6 minuten op hoog vuur.
Roer het citroensap en de suiker erdoor schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook.
Bind de saus met 1-2 theelepels allesbinder .
Breng het gerecht op smaak met de mosterd, wat zout en peper.
Garneer met het venkelgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch