Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken paddestoelen en groenten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
shii-takes
gedroogde / geweekt in water en in vieren gesneden (weekwater bewaren)
▢
100
gram
champignons
in plakjes
▢
100
gram
baby maïskolfjes
in de lengte doormidden gesneden
▢
100
gram
bloemkool
in stukjes
▢
100
gram
witte kool
in grove stukken
▢
50
gram
sugar snaps
afgehaalde / zoete peultjes
▢
50
gram
taugé
▢
½
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
knoflook
fijngehakte
▢
½
dl
plantaardige olie
Instructies
Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook toe en bak die goudbruin.
Voeg de shii-takes en de bloemkool toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
Voeg de champignonplakjes, maïs, kool, sugar snaps, zout, sojasaus en suiker toe en doe er wat van het weekwater van de shii-takes bij.
Roer alles goed door en breng het voorzichtig aan de kook.
Voeg tenslotte de taugé toe en laat nog even bakken.
Serveer met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten