Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal goreng kol
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
gesnipperde uien
▢
1
uitgeperst teentje knoflook
▢
11/2
theelepel
sambal trassie
▢
300
gram
groene
savooie-, spits- of Chinese kool in smalle reepjes
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
1
spriet sereh
citroengras
▢
1
daoen salam
Indonesische laurierblad
▢
2
dl
dunne kokosmelk
Instructies
Wrijf de uien, de knoflook en de sambal in een vijzel tot een pasta.
U kunt hiervoor natuurlijk ook een elektrische keukenmachine gebruiken.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de pasta hierin 2 minuten.
Doe dan de kool erbij en ga door met omscheppen tot de kool zacht is geworden.
Voeg de laos, de suiker, de spriet citroengras, het laurierblad en de
kokosmelk toe en laat alles aan de kook komen.
Schep het enkele malen goed om.
Temper het vuur en laat het gerecht 5 minuten zachtjes doorkoken.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat smaakmakers toe.
Verwijder vlak voor het opdienen de spriet citroengras en het salamblad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië