Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal badjak special
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
15
rode Spaanse pepers
▢
3
grote
uien
± 400 gr
▢
3
teentjes
knoflook
▢
12
kemirienoten
▢
2
eetlepel(s)
gedroogde kokos
▢
2
eetlepel(s)
arachideolie
▢
1
theelepel
laos
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
theelepel
zout
Instructies
Was de pepers en verwijder de uiteinden.
Halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd of hak de pepers in stukjes.
Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
Pof de noten boven een gasvlam, onder een hete grill of in een hete oven aan alle kanten bruin en stamp de warme noten fijn.
besprenkel de kokos met 1 eetlepel kokend water en schep dit enkele malen om.
Verhit de olie in een wok en fruit de pepers, de ui en de knoflook hierin tot de ui zacht is geworden.
Laat de massa afkoelen en wrijf deze in een vijzel fijn.
voeg hierna alle overige ingrediënten toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch