Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Ajam Pedis
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
rode pepers
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
blik
tomatenpuree
▢
Verse
Laos
▢
2
salamblaadjes
▢
Assem
tamarinde
▢
Kipdelen naar keuze
bijv. kippenpoten
Instructies
Hak de rode pepers, ui en knoflook fijn.
Verhit wat olie in een pan en bak deze ingrediënten tot ze geurig zijn.
Voeg de tomatenpuree, salamblaadjes en verse Laos toe aan de pan.
Roer goed door en laat het geheel sudderen.
Bak ondertussen de kipdelen in de oven tot ze een goudbruine kleur hebben.
Voeg de gebakken kipdelen toe aan de saus en laat het geheel nog even pruttelen totdat de smaken goed zijn vermengd.
Proef de saus en voeg indien nodig zout, peper of Assem (tamarinde) toe naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië