Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkool ovenschotel van Els Jonker
Zuurkool ovenschotel met rundergehakt, vetspekblokjes en geraspte kaas. Tijdens het maken bedacht hoe ik hem lekker smeuïg kon maken en dat is heel goed gelukt
Porties:
6
Total time
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rundergehakt
▢
250
gram
vetspekblokjes
▢
Zakje
zuurkool naturel
▢
800
gram
aardappels
▢
Zout naar smaak
▢
250
gram
geraspte kaas
▢
Snufje
gehaktkruiden
▢
1
teentje
knoflook
▢
50
gram
ongezouten roomboter
▢
Vloeibare margarine
Instructies
Spoel de inhoud van het zakje zuurkool goed af in een vergiet
Schil de aardappelen en was ze
Kook de aardappelen mer de zuurkool gaar
Braad in een braadpan ondertussen het rundergehakt rul in vloeibare margarine
Voeg gehaktkruiden naar smaak toe
Rasp het teentje knoflook erdoor
Doe 125 gram van de vetspekblokjes erdoor
Na het rulbakken zachter zetten en laten garen totdat ook de aardappelen met de zuurkool gaar zijn
Zet de grillstand van de oven aan
Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine
Wanneer de aardappelen met zuurkool gaar zijn afgieten
Doe de 50 gram ongezouten roomboter in plakjes bij de pan in
Bak de 2de helft van de vetspekblokjes in een koekenpan
Doe ze bij de aardappelen met de zuurkool en de roomboter
Stamp het geheel als bij een stamppot
Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal
Verdeel daar de zuurkoolstamppot over
Verdeel tenslotte de geraspte kaas erover
Zet de ovenschotel 5 minuten onder de grill
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zuurkool ovenschotel is heerlijk zacht en smeuïg van smaak
De kaas moet geen harde korst worden dus 5 minuten onder de grill is echt lang genoeg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Rundvlees
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland